Medewerker aan het woord: Victor

Wat is je naam?victor ramos
Mijn naam is Victor Ramos en ik ben onderdeel van de internationale tak van Fiber Nederland. Ik ben
geboren in Zaragoza, de vijfde stad van Spanje en sinds 2013 woon ik in Nederland. In mijn vrije tijd houd ik van sporten (basketbal en hardlopen) en live muziek. Hierover kan je meer lezen op www.indieofilo.com. Mijn tweetalig webzine waarop ik vooral veel vertel over Indie music.

Wat is je functie bij Fiber?
Ik ben onderdeel van het webteam (Het Alpaca Team). Hier werk ik als frontend webdeveloper. De website van Fiber zie ik dus een beetje als mijn zoon 😉 Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het omzetten van de prachtige webdesigns van de grafisch vormgevers naar CSS, javascript en HTML. Uiteindelijk komt dit terecht op uw beeldscherm wanner u www.fiber.nl bezoekt. Hiernaast werk ik ook nauw samen met het sales team aan projecten met databases en ons online mailsysteem. Nu weet u gelijk van wie onze e-mails afkomstig zijn 😉

Wat beteken jij voor onze klanten?
Ik voel me als het informatiepunt van ons pretpark. De belangrijkste ingang naar onze producten is onze website. Ik zorg ervoor dat u zo snel mogelijk de informatie kan vinden waar u naar op zoek bent. Hierin probeer ik zoveel mogelijk ideeën van u en mijn medewerkers mee te nemen zodat we dit proces doorlopend kunnen verbeteren. Een design kan nog zo mooi zijn, maar als u er niet mee uit de voeten kunt dan gaat bij mij direct een belletje rinkelen om hier iets aan te doen.

Wat is je grootste uitdaging binnen Fiber?
De grootste uitdaging voor mij is om de website van Fiber aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk en innovatief te houden. Hierbij geldt de regel: hoe simpeler een website werkt, des te gecompliceerder de achterliggende techniek. Dankzij alle nieuwe mogelijkheden is dit een mooie uitdaging waar ik met passie aan werk.

Wat is je mooiste ervaring bij Fiber?
De mooiste ervaring is dat ik in het team van Fiber een tweede familie in een nieuw land heb gevonden. Het geeft een goed gevoel om onderdeel te zijn van een bedrijf dat zo snel is gegroeid tijdens de afgelopen jaren. Ik ben erg blij met de kansen die ik krijg binnen Fiber om te groeien als medewerker en als persoon!

Heb je tips voor aankomende collega’s
Mijn advies is om altijd te blijven leren van fouten en hoe hiermee om te gaan. Je bent jezelf altijd aan het ontwikkelen ondanks dat je misschien al 20 jaar in het vak zit. Fiber bestaat uit een loyaal team en biedt je deze mogelijkheden!

Het lekkerste Nederlandse gerecht vind ik poffertjes. Wellicht is het een idee voor mijn collega’s om dit eens mee te brengen op hun verjaardag in plaats van taart 😉