7 redenen om voor glasvezel te kiezen

snel-internetGlasvezel is de toekomst. Een Nederlands huishouden is nu al gemiddeld met 5 apparaten aangesloten op internet. Denk hierbij aan smartphones, laptops, tablets en consoles maar ook bijvoorbeeld ook aan de thermostaat. Dit aantal groeit de komende jaren gestaag door. Onze elektronica krijgt een IP.  De ijskast zal op het netwerk aangesloten worden maar ook de vloerverwarming in de badkamer wordt ooit voorzien van een wifi-aansluiting. ‘The internet of things’ dient zich aan…

De vraag naar data blijft hiermee explosief toenemen. Hoe deze vraag bij te benen? Met glasvezel natuurlijk! Twijfelt u nog aan het nut? Hier zijn 7 redenen om voor glasvezel te kiezen.

 1. Prijs kwaliteit
  Allereerst is de verhouding tussen prijs en kwaliteit bij glasvezel het best. Supersnel internet tegen een relatief lage prijs. Dat snellere internet, of beter gezegd meer bandbreedte, resulteert bijvoorbeeld ook in meer zenders in HD. Ook natuurlijk in meer diensten die u zelf via een internet only pakket
 1. Aanjager innovatie
  Met een glasvezelverbinding zal innovatie gestimuleerd worden. Nieuwe toepassingen zijn enorm afhankelijk van snel internet. Willen we doorgroeien op het gebied van bijvoorbeeld ehealth? Dan is een focus op glasvezel onvermijdelijk. Startups en corporates varen wel bij een supersnelle internetverbinding via glasvezel  en hiermee de algehele innovatie en werkgelegenheid binnen een samenleving.
 1. Educatie
  Hetzelfde geldt in zekere zin voor onderwijs. Met een snelle verbinding kan makkelijk gestreamd worden en kan onderwijs tegen lagere kosten aan meer mensen worden aangeboden. Bijvoorbeeld door op afstand colleges aan te bieden. Door een snellere verbinding die breed toegankelijk is, zal het algehele kennisniveau toenemen.
 1. Snel downloaden
  Het mag duidelijk zijn dat een glasvezelverbinding voor zeer snel internet zorgt. Downloadsnelheden liggen nu al tussen de 50 en 500 Mb/s. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen. Met een 500Mb/s bent u sowieso de koning te rijk wat downloaden betreft. Er is geen stream, game of bestand dat met dergelijke snelheid moeite kost.
 1. Snel uploaden
  Glasvezel kent een parallelle snelheid. Dit houdt in dat je met dezelfde snelheid kunt uploaden als downloaden. Dus met 50 Mb/s downloaden = met 50 Mb/s uploaden. Omdat er tegenwoordig steeds meer vanuit de ‘cloud’ gewerkt wordt, is het belangrijk dat bestanden net zo snel in de cloud gezet zijn als dat ze eruit gehaald worden. Uploaden wordt daarmee belangrijker en alleen glasvezel kan dergelijk snelle uploadsnelheden aan. Ter vergelijking, bij een 20Mb/s DSL-verbinding ligt de uploadsnelheid op 1 Mb/s. Bij een instap glasvezelpakket van Fiber.nl is dit al 50 Mb/s.
 1. Concurrentie
  Waar kabel en DSL jaren lang met relatief weinig innovaties met elkaar hebben geconcurreerd, zorgt glasvezel er voor dat er nu eens echt sneller internet komt. Ziggo voelt de hete adem en zorgt de laatste tijd voor ‘gratis’ sneller internet waarbij downloadsnelheden worden opgekrikt zonder prijsverhoging. Die prijsverhoging volgt overigens wel degelijk maar later. Glasvezel zorgt ervoor dat de concurrentie gaat bewegen en ook zijn best gaat doen om de klant te dienen.
 1. Klaar voor de toekomst
  Natuurlijk bieden alle providers nu zogenaamde alles-in-1 pakketten aan. Hierin zitten 3 diensten: internet, tv en telefonie. Maar is dit genoeg voor de toekomst? Waarschijnlijk niet. Wat te denken van bijvoorbeeld een alarminstallatie met camera’s? Om dit te gaan gebruiken is veel meer bandbreedte nodig. Iets wat alleen glasvezel aan kan. En wat van die ijskast die aangeeft welke inhoud er over de datum gaat? Die dienstverlening kan alleen over glasvezel worden aangestuurd. Glasvezel is klaar voor de toekomst.

Of u voor glasvezel kunt kiezen hangt momenteel nog even af van de dekking. In grote gebieden van Nederland is al te kiezen voor snel internet via glasvezel. Controleer aan de hand van uw postcode of u het ook al kunt krijgen? Dit kan op Fiber.nl maar ook bij Fiber partners pakketkiezer.nl en verandervanprovider.nl.