Glasvezel in mijn buurt, hoe gaat de aanleg in zijn werk?

glasvezel-aanleggenEr worden steeds meer wijken voorzien van glasvezel. Hoe is het gesteld in uw wijk? We leggen u graag uit hoe het aanleggen van glasvezel in uw wijk gaat!
Als eerste wordt er glasvezel in de straat gelegd, dit wordt in een aantal stappen gedaan:

– Er wordt een glasvezelkabel in de straat gelegd.
– Er worden tegels uit de stoep gehaald, zodat de kabel gelegd kan worden. Daarvoor hoeft een straat niet te worden afgesloten, auto’s moeten wel aan de kant.
– De volgende stap is dat de glasvezelkabel van de straat tot aan het huis wordt gelegd. Er is een speciale boor voor nodig en daarmee wordt een smalle tunnel naar het huis geschoten. Vervolgens wordt hier de glasvezelkabel door getrokken.
– Dan is het algemene deel klaar en dan gaat de glasvezel naar uw woning, daarvoor dient u wel thuis te zijn. Dat is nodig, want de glasvezelkabel wordt door de buitenmuur naar binnen geboord. Daarbij kunt u zelf aangeven op welke plaats in uw woning dit moet gebeuren. Er wordt een FTU geplaatst, dit is een speciaal modem waarop de glasvezelkabel wordt aangesloten.
– Als u een abonnement af heeft gesloten bij een glasvezel provider, dan kan de apparatuur van de aanbieder aan worden gesloten op de FTU. Dit kunt u zelf doen of laten doen!

Ligt er bij u al glasvezel? Zo ja, profiteert u nu dan van de voordelen via Fiber!