Verhuistips voor uw internetverbinding

Als u binnenkort gaat verhuizen dan is het mogelijk dat u ook van internetprovider gaat veranderen. De kans is aanwezig dat uw huidige internetverbinding gewoon mee kan naar het nieuwe huis. Wanneer u binnen de regio verhuist is dit geen probleem. Als u gaat verhuizen naar een andere regio dan kan het zo zijn dat u bent aangewezen op een alternatief.

Door middel van een eenvoudige postcodecheck kunt u nagaan of uw huidige provider ook levert op uw nieuwe adres. Als dit het geval is dan kan de verhuizing vaak via een simpel formulier worden aangevraagd. Voor een paar tientjes wordt dit geregeld. Wij raden u aan om een maand voor de verhuizing dit proces in gang te zetten zodat u niet de eerste dagen zonder internet zit op uw nieuwe adres.

Verhuizen naar een adres buiten de regio

Als uw nieuwe provider geen internet levert op uw nieuwe adres dan moet u met de onderstaande gegevens rekening houden:

  • Controleer als eerst welke mogelijkheden er zijn via een postcodecheck.
  • Als u nog een contract heeft bij een provider dan kunt u dit alleen stopzetten als u kunt aantonen dat deze provider niet levert binnen uw nieuwe woongebied.

Aansluitingen in uw nieuwe woning

Normaal gesproken worden aansluitingen voor de telefoonlijn en de televisie aangevraagd door de projectontwikkelaar of de aannemer. Let erop dat als dit niet het geval is, u alles zelf hoort te regelen. Doe dit ruim voor de verhuizing, het liefst 2 tot 3 maanden, om vertraging en extra kosten te voorkomen.

Momenteel wordt er in de meeste nieuwbouwwijken direct glasvezel aangelegd. Wellicht is dit ook bij u het geval. Doe de postcodecheck om hier achter te komen.

Succes met de verhuizing!