Waarom de ouderen vaker het internet moeten gaan gebruiken

We schrokken een klein beetje van een nieuwtje dat afgelopen week bij ons binnenkwam. 50% van de ouderen doet niks met internet. Hier moeten we iets aan doen! Daarom hebben we 5 redenen op een rij gezet die er hopelijk toe leiden dat meer 75-plussers het internet gaan verkennen.

ouderen internet

 1. Blijf in contact met bekenden via Facebook
  Wellicht dat de mobiliteit in de loop der jaren iets terugloopt, maar dit is tegenwoordig geen reden om het contact te laten verwateren. Facebook is een perfect middel om op de hoogte blijven van wat iedereen aan het doen is.
 2. Skypen met vrienden of familie in het buitenland
  Zin om elkaar weer eens te zien (via het beeldscherm)? Of heeft u klein kinderen in het buitenland? Een gesprek via Skype is zo opgestart en het is nog gratis ook!
 3. Vind informatie op YouTube
  Na Google is YouTube de meest gebruikte zoekmachine op het internet. In beeld en geluid kunt u hier allerlei antwoorden vinden op uiteenlopende vragen.
 4. Train uw hersens
  Geheugentraining draagt eraan bij dat u geestelijk fris en fruitig blijft. Een spelletje WordFeud of De Slimste Mens is leuk en een goede training.
 5. Gebruik de handigste apps
  Op uw tablet of smartphone kunt u gebruik maken van apps om uw gezondheid te verbeteren, om de krant te lezen of om een spelletje te spelen. Alleen maar voordelen als je het ons vraagt.

Technologie verrijkt ons leven. We hopen dat u dat ook snel gaat ontdekken!