4 tips om veilig online te winkelen

Wat is er nu gemakkelijker dan online uw cadeaus te bestellen zodat u niet de deur uit hoeft? Inmiddels draaien we onze hand niet meer om voor aankopen via een webwinkel. 7 op de 10 Nederlanders shopt namelijk online.

Fraudeurs willen echter graag de vertrouwelijke data die u invoert tijdens een transactie onderscheppen. 11% van de Nederlanders is wel eens slachtoffer geweest van CyberCrime. Normaal gesproken ontvangt u zonder problemen uw bestelling thuis. Maar in het ergste geval verliest u al het geld dat op de gebruikte bankrekening staat. Samen met Kaspersky Lab willen wij u hier tegen beschermen. Daarom geven wij enkele tips waardoor u al uw online aankopen voor de feestdagen veilig kunt uitvoeren.

1. Als u van plan bent om te klikken op een link in een e-mail, controleer dan wie de afzender is van de e-mail. Als de mail afkomstig is van een vreemd e-mailadres dan raden wij aan om de e-mail te verwijderen.

2. Mocht u uiteindelijk besluiten om te klikken op een e-mail of banner, check dan goed welk website adres er verschijnt in de adresbalk als u op de betreffende website bent. Ook hier geldt, als het een vreemde website is, laat dan vooral geen gegevens achter.

3. Wanneer u iets wilt kopen bij een webwinkel die u niet kent, check dan altijd of deze in het bezit is van het Thuiswinkel waarborg. Is dat er niet, Google dan recensies om de betrouwbaarheid te controleren.

4. Koop nooit iets online via een openbare computer of op een openbaar Wifi-netwerk. Er is een kans dat er spyware is geïnstalleerd op de computer die uw aanslagen op het toetsenbord volgt of het netwerk is niet waterdicht. Vooral een Wifi-netwerk zonder wachtwoord verhoogd het risico.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. U kunt zelf nog zo voorzichtig zijn, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En ook kwaadwillenden worden steeds slimmer. Zorg dus dat u uzelf beschermd met een goed internetbeveiligingssysteem.

Waar gratis virusscanners u alleen beschermen tegen virussen gaat Kaspersky Lab veel verder. Een goed voorbeeld hiervan is de Safe Money Technology. Hiermee heeft u een unieke bescherming voor al uw online betalingen. Op deze manier zijn al uw vertrouwelijke gegevens veilig tijdens het online winkelen.

Wilt u direct veilig kunnen shoppen voor uw cadeaus? Dat kan! Als u nu uw pakket uitbreidt met Kaspersky Total Security dan ontvangt u van ons de eerste maand gratis.