Europa investeert 1,8 miljard euro in internetveiligheid

De Europese commissie maakte bekend dat er de komende jaren 450 miljoen euro wordt geïnvesteerd om de Europese internetveiligheid te verbeteren. In totaal loopt de investering, met hulp van overheden, uit op een bedrag van 1,8 miljard euro.

Het geld wordt onder andere geïnvesteerd in universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven die onderzoek doen naar beveiligingsproblemen. Volgens de Commissie zou het geld worden gebruikt om ‘de Europese industriële cybersecuritycapaciteit en innovatie te voeden’.

De investeringen worden verspreid door de European Cyber Security Organization, die begin 2017 de eerste samenwerkingen en investeringen bekendmaken. De 450 miljoen euro komt uit de zak van Europa, de overige 1,35 miljard euro – die in 2020 word verwacht – wordt door private bronnen als overheden en het bedrijfsleven betaald.

Uit onderzoek van Price Waterhouse Coopers blijkt dat 80 procent van de Europese bedrijven het afgelopen jaar via het internet is aangevallen. Het aantal cybersecurityincidenten steeg in 2015 ook met 38 procent.

Kaspersky Total Security

Om ook een bijdrage te leveren aan een verbeterde online veiligheid is Fiber NL een samenwerking aangegaan met Kaspersky Lab. We willen onze klant niet alleen attent maken op de gevaren, maar daarnaast ook een concrete oplossing bieden. Voor een scherp tarief kunnen onze klanten daarom hun pakket uitbreiden met Kaspersky Total Security. Bekijk hier de opties.