Internet via glasvezel een klein zetje geven!

In het buitengebied van Midden Drenthe heeft de aanleg van een glasvezelnetwerk een beetje hulp nodig van de overheid. 43% van de inwoners en bedrijven hebben interesse in het glasvezelnetwerk, maar het moet 65% zijn om het miljoenenproject financieel rond te krijgen.

Stichting Sterk Midden-Drenthe heeft nu nog tot 15 november de tijd gegeven om deze 65% te halen. Het is volgens Peter de Vries van Sterk Midden-Drenthe belangrijk dat de noodzaak voor het netwerk duidelijk door de bevolking kenbaar wordt gemaakt.

Laatste poging glasvezelnetwerk
De aankomende maanden zullen de ruim vijftig dorpsambassadeurs een laatste poging wagen om de animo zo groot mogelijk te maken. Eigenlijk kan de gemeente volgens De Vries al niet meer om het burgerinitiatief heen. De 43% geeft al een duidelijk beeld dat er veel mensen interesse hebben.

Daarover wordt het volgende gezegd: “Feitelijk wordt het buitengebied achtergesteld bij de dorpen waar commerciële partijen al wel glasvezel hebben aangelegd. We mochten niet meeprofiteren, terwijl snel internet wezenlijk is voor een gezonde toekomst van het platteland.”