Fiber maakt gratis glasvezelverbinding voor onderwijs mogelijk

Amsterdam, 21 augustus 2015 – Fiber Nederland, de volledig onafhankelijke Nederlandse aanbieder van internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk, biedt scholen een kosteloze glasvezelverbinding. Scholen krijgen de beschikking over deze gratis glasvezelverbinding als een minimumaantal* ouders of personeelsleden een thuisabonnement afsluit. Fiber NL wil met dit initiatief het onderwijs, dat een groeiende behoefte heeft aan snel internet, voorzien van een goed glasvezelnetwerk en geavanceerde diensten.

PO-Raad pleit voor glasvezel
Deze week waarschuwde de PO-Raad dat basisscholen zo snel mogelijk geld moeten krijgen om glasvezelverbindingen aan te schaffen. Op dit moment heeft 59 procent van de basisscholen geen glasvezelverbinding. Dat beperkt scholen bij verschillende onderwijsactiviteiten.

In het onderwijs is er steeds meer datagebruik en de wettelijk opgelegde digitale eindtoets in 2018 maakt een snelle glasvezelverbinding onontbeerlijk. Met een glasvezelverbinding zijn scholen verzekerd van snel en betrouwbaar internet en aanvullende diensten, zoals telefonie en televisie.

Gaby ter Keurs, commercieel directeur van FiberNL: “Voor ons als technologiebedrijf staat duurzaam en maatschappelijk ondernemen voorop. Door een ideële doelstelling te combineren met een commerciële, leveren we een bijdrage aan het onderwijs voor betere en snellere internetverbindingen tegen een betaalbare prijs. We maken op basis van de omvang van de school en de mogelijkheden van het lokale glasvezelnetwerk een voorstel. Daarna weet de school wat het minimale aantal thuisabonnementen moet zijn, dat nodig is om ze te voorzien van gratis glasvezel.”

Naast scholen wil FiberNL dat andere non-profitorganisaties ook over een snelle internetverbinding kunnen beschikken. Bij een non-profitorganisatie als een zorginstelling levert Fiber Nederland een gratis verbinding voor de openbare ruimtes, wanneer bewoners zich bijvoorbeeld inschrijven voor de internet, tv- en telefonieservice van het bedrijf op hun kamer.

Het is niet voor het eerst dat FiberNL maatschappelijk actief is. Het bedrijf werkte in het verleden al samen met Plan Nederland en de Stichting Feedback, en heeft eerder al een aantal bejaardenhuizen en (sport)verenigingen kosteloos op glasvezel aangesloten.

FiberNL werkt onafhankelijk van de netwerkexploitanten en is daardoor in staat om op vrijwel alle Nederlandse glasvezelnetwerken diensten aan te bieden.

Over Fiber Nederland
De Nederlandse onderneming FiberNL – gevestigd in Amsterdam – is de snelstgroeiende provider. FiberNL is onafhankelijk van een netwerkleverancier en in geheel Nederland beschikbaar. Als het niet via glasvezel kan, dan via het best beschikbare netwerk. Het bedrijf biedt voordelige internet-, televisie- en telefonieabonnementen en sinds kort ook het Fiber SmartAlarm. Meer informatie vindt u op www.fiber.nl

* De voorwaarden zijn afhankelijk van onder andere de omvang van de organisatie en mogelijkheden van het lokale glasvezelnetwerk. FiberNL doet elke organisatie een passend voorstel op basis van deze voorwaarden.

Bekijk de infographic voor meer informatie en interessante feiten over glasvezel