Supersnel internet: 1 Terabit over glasvezel

Dat is nog eens supersnel internet, 1 Terabit over glasvezel! Dit is gerealiseerd door de Chinese telecom- en netwerkfabrikant Huawei samen met de Belgische operator Proximus. Zij hebben in een glasvezelnetwerk een internetsnelheid van 1 terabit per seconde behaald. Dit kunt u vergelijken met het downloaden van 33 HD-films binnen 1 seconde.

De meeste glasvezelaanbieders bieden momenteel een snelheid van 100 gigabit per seconde. Deze topsnelheid van 1 terabit is daarom uniek en is gemeten in een glasvezelkabel van ruim 1.000 kilometer. Het gaat hierbij om een nieuwe techniek, die is gebaseerd op een techniek om de tussenruimte tussen de transmissiekanalen te verkleinen. Daardoor zou er meer verkeer mogelijk zijn.

Proximus is de aanbieder die de technologie in het interne netwerk toe kan passen. Daardoor kunnen er aan klanten hogere internetsnelheden worden aangeboden. Tot op heden willen de partijen het glasvezelnetwerk in stappen opwaarderen, via 200 en 400 gigabit per seconde naar uiteindelijk 1 terabit. We houden het nieuws in de gaten.

fibers