FOX Sports wil eSports uitzenden

Vanaf eind maart gaat FOX Sports eSports uitzenden. Vanaf dan is YoungCapital Dutch College League te volgen op FOX Sports. Het is de eerste nationale eSports-competitie voor studenten en daarbij gaan verschillende teams uit heel Nederland de strijd aan met elkaar in de game League of Legends. Alle wedstrijden daarvan worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum. Op Fox Sports kun je in het kader van eSports op dinsdag 22 maart ook de FIFA Interactive World Cup 2016 (FIWC) al zien.

eSports is een fenomeen

Momenteel is wereldwijd het fenomeen eSports al erg populair en hierbij wint het ook in Nederland aan bekendheid. Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports zegt daarover het volgende: “Esports is een explosief groeiende nieuwe sport, die past bij een innovatieve zender als Fox Sports. Esports heeft alles wat sport mooi maakt: actie, emotie, passie en competitie. Het zal voor de kijkers best even wennen zijn, maar wij geloven in deze nieuwe tak van sport. FOX Sports is er immers altijd, dus ook op het digitale speelveld.”

fox-esportsWK-finales League of Legends

Binnen eSports is het gezamenlijk bekijken van de wedstrijden tussen topteams erg belangrijk. Daarbij worden de WK-finales van het spel League of Legends live gespeeld in stadions voor de ogen van soms wel 40.000 mensen. Ook zijn er nog eens miljoenen mensen die de wedstrijd thuis bekijken. Iedereen kan de Dutch College League ook op afstand volgen. Voor de gamefans is er de mogelijkheid om de wedstrijden, die live gespeeld worden, bij te wonen in de game arena van Vue Hilversum en ze kunnen alles meebeleven op het grote scherm. Ook wordt de Dutch College League uitgezonden en is er een nabeschouwing door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports en op FOX.

Wekelijkse uitzendingen

FOX Sports zal de YoungCapital Dutch College League wekelijks uitzenden vanaf 29 maart tot en met 14 juni. U kunt als kijker acht weken lang meegenieten van de eerste ronde tot aan de finales op 14 juni. Maar op dinsdag 22 maart kunt u ook de FIFA Interactive World Cup Grand Final zien op FOX Sports. Dit is een virtueel voetbaltoernooi, dat is georganiseerd door de FIFA en EA SPORTS ™. Daarbij krijgen 32 voetbalfans de kans om te strijden om de titel van de beste virtuele voetballer ter wereld. Erg leuk, want de FIWC wordt gespeeld in New York!

Bestel FOX Sports nu!