De Ronde Venen peilt interesse voor glasvezel

dico snel internetDICO Breedband Buitengebied is een glasvezelcampagne in de buitengebieden van de gemeente De Ronde Venen gestart.

Er is bij de aftrap van de campagne een periode van start gegaan met een vraaginventarisatie. Als in totaal 60% van alle huishoudens en bedrijven in het buitengebied zich aan heeft gemeld voor een glasvezelaansluiting, dan wordt de aanleg rendabel. Maar de aanleg van glasvezel in het buitengebied vraagt extra investeringen.

Alle geïnteresseerden kunnen zich tot 15 juni 2016 aanmelden bij DICO. Bij het aansluitingsgebied gaat het over de hele gemeente De Ronde Venen, in Utrecht. De gemeenten Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis vallen hieronder. Momenteel wil DICO Breedband glasvezel aanleggen in de buitengebieden op de adressen die nu geen kabel of glasvezel hebben.

Project eerste fase glasvezel

Het project bevindt zich nu in de eerste fase als het over glasvezel gaat. Er wordt geïnventariseerd of dat er genoeg belangstelling is voor glasvezel. De vraag is of dat hierbij de drempel van 60% van de inschrijvingen wordt behaald, als dat zo is dan gaat DICO op zoek naar een partij, die een glasvezelnetwerk aan wil leggen. Wanneer het aantal aanmeldingen onder de 60% zal blijven, dan wordt er geen glasvezel aangelegd. Bij fase twee moeten de huishoudens en bedrijven zich definitief inschrijven en dan nemen ze een abonnement af bij een internetprovider.

One thought on “De Ronde Venen peilt interesse voor glasvezel

  1. Ik heb belangstelling voor aanleg glasvezel in mijn gebied.

Reacties zijn gesloten