Informatiebehoeften over glasvezel in Tubbergen

Op het platteland in Tubbergen zijn de informatieavonden van glasvezel goed bezocht. In totaal hebben bijna 800 mensen volgens de netwerkbeheerder Cogas de afgelopen week de vier informatiebijeenkomsten in de gemeente Tubbergen bezocht over de komst van glasvezel in het buitengebied. Soms waren er zelfs te weinig stoelen beschikbaar.

Op het platteland is een grote behoeften aan glasvezel. De verkoop van abonnementen zal starten op vijf september. Tijdens de bijeenkomsten is informatie gegeven over glasvezel voor particulieren en voor bedrijven.

50 procent glasvezel binnenhalen
De bijeenkomsten in Albergen, Geesteren, Mander en Fleringen waren er op gericht om mensen te informeren over glasvezel. Cogas wil namelijk glasvezel aanleggen in het buitengebied in Twente en een deel van Salland. Dat wordt echter alleen gedaan wanneer minimaal 50 procent van de inwoners van het buitengebied een abonnement af gaat nemen bij een dienstaanbieder, zoals Fiber.

Kosten glasvezel
De mensen die een glasvezel abonnement kiezen moeten ook een maandelijkse vastrechtvergoeding betalen van 9,95 euro. Als een abonnement stop wordt gezet, dan wordt ook deze vastrechtvergoeding stopgezet.

Interesse in een glasvezelaansluiting bij u thuis in Tubbergen? Bekijk dan snel onze actie en laat u interesse weten via www.fiber.nl/twente-buitenaf